Programma Hannah - het ontstaan

Gepubliceerd op 1 juli 2022 om 09:00

 

Programma Hannah is natuurlijk niet uit het niets ontstaan. Naast dat ik zelf met veel plezier wedstrijden heb gereden en jurylid ben (FNRS & Bixie), heb ik zelf ook een periode met minder plezier gereden. Sterker nog, voor ik startte met lessen was ik zelfs bang voor paarden! Ik vond ze groot, onvoorspelbaar en kon ze moeilijk inschatten. Naarmate ik het gedrag ging begrijpen en de paarden kon gaan 'lezen' verdween die angst. 

 

De spanning in het rijden, is echter wel een tijdje gebleven. Om nog maar niet te spreken over de stress die bij een wedstrijd kwam kijken. De buikpijn die ik kon voelen voor een wedstrijd, het trillend aanmelden bij het secretariaat en daardoor gewoon echt minder lekker paardrijden, zijn zaken die mij welbekend zijn. Ik heb er inmiddels anders mee leren omgaan! En gelukkig maar! Want het is toch zo heerlijk om met de paarden bezig te kunnen zijn. 

 

Kortom, ik weet hoe het is om spanning te voelen. Ik weet hoeveel het je kan belemmeren en hoe het ervoor kan zorgen dat je plezier in het rijden dus minder kan zijn hierdoor. Soms misschien zelfs helemaal weg. Wil jij dit ook anders? Twijfel dan vooral niet en neem contact op!! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.